Op initiatief van schepen van cultuur en erfgoed Eric Janssens (cd&v)  loopt er vanaf nu tot en met zondag  17 december de tentoonstelling “Het verhaal van Katelijne en Waver”. Misschien nog spannender dan het “Verhaal van Vlaanderen” is het verhaal over onze gemeente. Tijdens deze expo kunt u  heel wat verrassende verhalen over Katelijne en Waver ontdekken.

In de exporuimte van het gemeentehuis kan je vanaf 12 november proeven van meer dan 1000 jaar geschiedenis van Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. 

We beginnen ons verhaal al zo’n 40.000 jaar geleden. In het jaar 1008 werd de naam “Waverwald” voor het eerst vermeld. Ooit stond er zelfs een burcht in onze gemeente en het religieuze leven bepaalde het ontstaan van onze Waverdorpen. 

Een vechtpartij binnen de Mechelse stadmuren lag aan de basis van het intussen verdwenen kasteel Borgerstein. Verder vloog een kwaad en gefrustreerd lievevrouwbeeldje van ‘hovaardig Waver’ naar Scherpenheuvel. Jan Kadodder, een opstandige boerenzoon zich in 1648 onder een mesthoop verstopte mag niet in ons verhaal ontbreken….

Deze overzichtstentoonstelling laat oude kaarten, foto’s uit de oude doos zien, zoals ze nog niet eerder vertoond werden.

Initiatiefnemer van deze expo is schepen van cultuur en erfgoed Eric Janssens (cd&v). Heemkundige kring Erf & Heem en het Jozef Van Rompay Davidsfondsgenootschap werkten het verhaal verder uit. Ook het 8-mei-comité draagt zijn steentje bij aan dit historische verhaal. 

‘Het verhaal van Katelijne en Waver’ loopt van 12 november tot 17 december en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Op zondagen 12 november en 17 december is de tentoonstelling extra open van 14 tot 17 uur.