De twee bushaltes aan het gemeentehuis werden omgevormd tot toegankelijke bushaltes, waarbij de stoep even hoog ligt als de vloer van de bus. 

Minder mobiele personen zijn vaak afhankelijk van het openbaar vervoer. Wij vinden het dan ook belangrijk dat zij vlot de bus in en uit kunnen. Daarom realiseren we waar het kan toegankelijke bushaltes. 

"Een toegankelijke halte zorgt ervoor dat iedereen in staat is om op een veilige en comfortabele manier de bus te nemen", vertelt schepen van welzijn, gelijke kansen en toegankelijkheid Sarah De Keyser (cd&v). "Denk hierbij aan personen die slechter te been zijn, door ouderdom of door een beperking. Maar even goed gaat het om scholieren die tijdens het sporten een zware beenblessure hebben opgelopen of jonge ouders met een kinderwagen."

“We startten met het toegankelijk maken van twee bushaltes aan het gemeentehuis, zegt schepen van mobiliteit Eric Janssens (cd&v). “Bij nieuwe wegeniswerken worden waar het kan ook toegankelijke haltes voorzien, ik denk bijvoorbeeld aan de Molenstraat, Wilsonstraat, Dijk en Dorp.”

De halte Schouwvelden aan de Liersteenweg zal door het Agentschap Wegen en Verkeer (Vlaams Gewest) toegankelijk gemaakt worden bij de herinrichting van het kruispunt met de Albertstraat.