De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver heeft groen licht gegeven voor de aankoop van enkele gronden langs de Valkstraat. Het gaat om een oppervlakte van 1,5 hectare. Door de aankoop zal voetbalclub KGR Katelijne al haar activiteiten kunnen samenbrengen op één plek. Een ander deel van de aangekochte grond zal ruimte bieden aan nieuw bos. 

“KGR Katelijne heeft momenteel terreinen op twee plaatsen: langs de Valkstraat en langs de Borgersteinlei. Dat zorgt voor extra kosten en extra logistieke last. De club is al even vragende partij om al haar activiteiten samen te brengen op één locatie”, vertelt schepen van sport Sven Verelst. 
“Naast de huidige infrastructuur langs de Valkstraat ligt een groot terrein dat momenteel niet gebruikt wordt. Dat zullen we nu aankopen.”
 
Bij de goedkeuring van het RUP zonevreemde recreatie in 2015 werden de percelen die de gemeente nu aankoopt al ingekleurd als recreatiezone en als boszone. Een deel van de aan te kopen gronden zullen ook gebruikt worden voor boscompensatie.
Ook het terrein langs de Borgersteinlei waar zich nu een voetbalterrein bevindt, zal na de verhuis een groene invulling krijgen.
 
In totaal gaat het om 15.333 vierkante meter. Het gemeentebestuur betaalt 154.750 euro. Er is nu nog een stuk grond tussen de aan te kopen percelen dat de gemeente moet verwerven. De gesprekken met deze eigenaars zijn volop bezig. Wanneer ook dat perceel kan aangekocht worden, kan het extra voetbalveld mogelijk gemaakt worden. 

Foto : schepenen Sven Verelst, 

Voor meer informatie, contacteer

Sven Verelst, schepen van sport
0476 73 11 73 of sven.verelst@skw.be