De partijraad van CD&V Sint-Katelijne-Waver schuift schepen Sarah De Keyser naar voor als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Eerste schepen Eric Janssens wordt lijstduwer. CD&V trekt met een sterk vernieuwende lijst naar de kiezer.

Met Sarah De Keyser geeft CD&V een sterk signaal dat de partij met een jonge dynamische lijsttrekker naar de bevolking wil trekken. Eerste schepen Eric Janssens die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de meeste voorkeurstemmen op de CD&V-lijst behaalde, duwt de lijst.

“Ik ben enorm vereerd door het vertrouwen van onze afdeling. Het was een uitdagende periode, en er zijn enkele zaken in gang gezet die ik heel graag wil verderzetten. Er werd in het begin van de legislatuur voor vernieuwing gekozen -ik was 25 jaar oud toen ik de eed aflegde- en daar ben ik heel dankbaar voor. Nu zet ik een nieuwe stap, met iets meer ervaring. Ik heb nog heel veel plannen en ideeën voor onze mooie gemeente!”, vertelt lijsttrekker Sarah De Keyser.

“Ik stap met veel energie de nieuwe campagne in. Het valt me op dat heel wat jonge mensen met ons meedoen. De nieuwe generatie gelooft in ons verhaal. Ik begrijp dat een aantal mensen teleurgesteld zijn en negatief staan tegenover politiek in het algemeen. Voor iedereen goed doen lukt niet, maar laat ons met zijn allen meewerken aan de verdere uitbouw van onze mooie gemeente,” aldus lijstduwer Eric Janssens.

“Intussen hebben al heel wat mensen aangegeven dat ze onze lijst willen versterken. Binnenkort maken we al enkele namen bekend. We willen opkomen voor de belangen van onze plaatselijke bevolking en ons niet laten dicteren door nationale politiek,” geeft CD&V-voorzitter Björn Cloots aan.