Voetbalclub RB Elzestraat uit Sint-Katelijne-Waver start komend voorjaar met de aanleg van een kunstgrasveld. Een stevige investering, maar gelukkig kan de club rekenen op ondersteuning door het gemeentebestuur. De gemeente kent een subsidie toe van 250.000 euro, zo’n 60 procent van de kostprijs.

De laatste jaren kende RB Elzestraat een aanzienlijke groei van het ledenaantal, met momenteel niet minder dan 245 jeugdspelers, jongens en meisjes, en 22 ploegen actief in diverse competities. Elke dag wordt er dan ook gevoetbald op de terreinen en het spreekt voor zich dat het gras hieronder lijdt.

Met de aanleg van een kunstgrasveld zet de club een enorme stap vooruit. Het kunstgrasveld kan maximaal worden gebruikt als trainingsveld, aangezien het er ook in de natte wintermaanden steeds perfect bespeelbaar bij ligt. Hierdoor worden de twee grasvelden minder belast, waardoor ook deze gedurende het hele seizoen in een betere staat blijven. Bovendien leent kunstgras zich er zeer goed toe om jonge spelers technische vaardigheden onder de knie te doen krijgen. 

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver wil haar sportclubs en sportende inwoners maximaal ondersteunen. Daarom riep het huidige bestuur enkele jaren geleden een subsidiereglement in het leven om voetbalclubs te ondersteunen bij de aanleg van kunstgrasvelden. “Een club die een kunstgrasveld aanlegt, kan rekenen op een subsidie van 250.000 euro”, vertelt schepen van sport Sven Verelst (cd&v). “Enkele jaren geleden maakte KFC Katelijne als eerste gebruik van deze subsidie. We zijn blij dat nu ook RB Elzestraat de stap zet.”

In mei, na het huidige seizoen, zullen de werken van start gaan. Indien alles volgens plan verloopt, zal eind juli, wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, het kunstgrasveld in gebruik kunnen worden genomen.

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties