Inwoners van Sint-Katelijne-Waver kunnen vanaf vandaag een beroep doen op de deelwagens van cambio. Het autodeelsysteem. Op de Markt en aan de Wintertuin zullen dag en nacht auto’s voor de gebruikers klaarstaan.

Markt en Bosstraat

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver sloot een overeenkomst af met Cambio om van start te gaan met twee wagens. “We plaatsen één wagen op de Markt in het Centrum en een tweede op de nieuwe parking langs de Bosstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Hiermee zetten we opnieuw een verdere stap in het aanbieden van deelmobiliteit in onze gemeente, zegt schepen van mobiliteit Eric Janssens (CD&V).”

Vorige zomer kwam er al een samenwerking met Poppy. Omdat het gebruik van deze wagens in de kernen Centrum en Elzestraat nog niet de verhoopte resultaten gaven, is dit deelsysteem momenteel teruggeschroefd tot de kern Pasbrug-Nieuwendijk. Poppy werkt vooral in dichtbebouwde gebieden, terwijl Cambio eerder in een landelijke omgeving scoort.

Met Poppy in Pasbrug-Nieuwendijk en Cambio in het Centrum en Onze-Lieve-Vrouw-Waver hopen we nu twee aanbieders te hebben op maat van de buurten. Hopelijk kan de aanwezigheid van beide deelsystemen elkaar versterken en kan het in de toekomst verder uitgebouwd worden.

Inwoners van Sint-Katelijne-Waver die nu aansluiten bij cambio, kunnen een beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. “Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten (waarde 35 euro) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk even uittesten”, vertelt schepen Janssens. “Men kan zich aanmelden met de kortingscode SKWdeelt2023. Deze is geldig tot en met 31 oktober.”

Infoavond

Inwoners van Sint-Katelijne-Waver die geïnteresseerd zijn in cambio autodelen, zijn welkom op een infoavond op donderdag 28 september om 20.00 uur in het gemeentehuis. Inschrijven doe je via www.skw.be/cambio of 09 242 32 15.