Fietsverbinding R6

De toekomstige fietsverbinding tussen de fietstunnel onder de R6 en de Liersesteenweg moet een alternatief bieden voor de fietsroute die langs de parking van het AZ Sint-Maarten loopt. De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver keurde afgelopen maandag de lastvoorwaarden en gunningswijze voor de opdracht goed.  Als alles volgens plan kan verlopen, starten de werkzaamheden in de zomer.

Nieuwe fietsverbinding tussen Liersesteenweg en tunnel onder R6 komt eraan

“Wanneer de fietsverbinding er precies komt, hangt deels af van de planning van de aannemer”, zegt schepen van Mobiliteit Eric Janssens (cd&v). “En we moeten ook rekening houden met het broedseizoen. Omdat de fietsverbinding vlak naast een natuurgebied komt, moeten we wachten tot dat afgelopen is. We hopen na de bouwvakantie in de zomer van start te kunnen gaan met de werkzaamheden. Die duren een veertigtal werkdagen, zodat het nieuwe fietspad in het najaar volledig klaar is.”

De fietsverbinding verbindt de Liersesteenweg met de fietstunnel onder de R6 en sluit zo mooi aan op de bestaande fietsinfrastructuur richting de Antwerpsesteenweg en het Tivolipark in Mechelen. “Het wordt een dubbelrichtingsfietspad van zo’n drie meter breed in betonverharding”, zegt Janssens. “Het loopt parallel met de R6 over een lengte van zo’n 850 meter en zal ook verlicht zijn. Zo kan iedereen er veilig gebruik van maken.”